Филе от лаврак на скара в зехтинов сос

Филе от лаврак на скара в зехтинов сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
03/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви5 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Полезен начин за приготвяне на лаврак на скара, от който смятаме да се възползваме още днес"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте филетата лаврак и подсушете с кухненска хартия. Поръсете с хималайската сол и оставете за половин час.

В купа смесете зехтина, чесъна и магданоза, нарязани на дребно. Разбъркайте добре. Ако имате време, пригответе соса няколко часа преди това и оставете в хладилника.

С помощта на силиконова четка намажете рибата само със зехтина.

Внимателно, като се стараете да не слагате от чесъна и магданоза, защото при печене ще прегори и няма да има същия резултат.

Сложете рибата с кожата нагоре и печете до готовност. Обърнете рибата и намажете вече със зехтиновия сос.

Извадете филето от лаврак на скара в зехтинов сос в подходяща чиния и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: