Шоколадов кекс с течен шоколад

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
225
580
245
59
5
26/10/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо469
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, олиото и какаото.

След това подгряваме млякото, прибавяме течния шоколад, разтворимото кафе и маслото и бъркаме на средна температура, докато се получи гладка смес.

При непрекъснато бъркане прибавяме шоколадовата смес към яйчената.

Накрая добавяме пресятото брашно с бакпулвера.

Изсипваме сместа за нашия какаов кекс в намазнена и набрашнена форма за кекс и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Когато шоколадовият кекс с течен шоколад се изпече, внимателно го изваждаме от формата и го намазваме с течен шоколад, докато е още топъл.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар