Патладжан с нахут на фурна

АнабелАнабел
Ветеран
562
2k
1k
242
25/10/2020
"Цяла тава патладжан с нахут има у дома - гладниците вкъщи обожават ястието и с право - невероятно е"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо456
  • Преглеждания за месеца404
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се почистват и се нарязват на ситно. Слагат се в дълбок тиган и се задушават в мазнина. След кратко разбъркване, към тях се прибавят нарязаните моркови и червени чушки.

След като омекнат, се прибавя патладжана, предварително нарязан на кубчета и изкиснат в подсолена вода. Докато омекне патладжанът, доматите се настъргват или пасират. Прибавят се в тигана заедно с подправките-червен, черен пипер, дафинов лист, риган и сол на вкус.

Зеленчуците се готвят още около 10 минути, след което се прибавя отцеденият нахут, разбърква се и всичко се прехвърля в тавичка.

Ястието с нахут се пече около 40 минути на 200 градуса. Преди сервиране този постен гювеч се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Патладжан с нахут на фурна - вкусна постна рецепта.

Традиционен български гювеч с капак 5л-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
18.47 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар