Телешко варено класическа рецепта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
20/05/2009
"За приготвянето на класическо телешко варено ви трябва прясно телешко месо, картофи и любов. Останалите съставки може да откриете в рецептата"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
44 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо544 030
  • Преглеждания за месеца14274
  • Преглеждания за седмицата3759
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена44

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките гърди се поставят в подходящ съд, заливат се с 6 чаши гореща вода, посоляват се. Добавя се корен магданоз и се вари на слаб огън, като постоянно се отпенва.

Бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и се нарязва на по - едри парчета.

В горещия бульон се прибавят нарязаните на кръгчета моркови и целината, а 10 минути след като кипнат, се добавят картофите, нарязани на кубчета, доматите, срязани на четвъртинки, и обезкостеното месо.

След сваряването на картофите яденето се смъква от огъня, добавя му се черен пипер и се посолява при нужда.

При сервиране телешкото варено се посипва със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 16
4 8
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Атанасова
При мен резултатът се получи чудесен. Благодаря!
0
1
Krasimira Kitina
Krasimira Kitina
21.01.2018 23:47
Като подправки се прибавят,малко пъщарнак,хрян и целина
1
2
Силвия Маринова
И моето телешко беше супер вкусно,щом и супер злоядото ми момченце ср облизваше.Съжалявам само,че не може да видите снимката,незнайно защо от сайта са я изтрили като неотговаряща по темата,може би защото липсваха моркови понеже реших да готвя в късен час и морковчетата ми бяха свършили.
1
1