ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко Варено»Телешко варено класическа рецепта

Телешко варено класическа рецепта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
Телешко варено класическа рецепта
Снимка: Stoevmobile
1 / 3
20/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
"За приготвянето на класическо телешко варено ви трябва прясно телешко месо, картофи и любов. Останалите съставки може да откриете в рецептата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките гърди се поставят в подходящ съд, заливат се с 6 чаши гореща вода, посоляват се. Добавя се корен магданоз и се вари на слаб огън, като постоянно се отпенва.

Бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и се нарязва на по - едри парчета.

В горещия бульон се прибавят нарязаните на кръгчета моркови и целината, а 10 минути след като кипнат, се добавят картофите, нарязани на кубчета, доматите, срязани на четвъртинки, и обезкостеното месо.

След сваряването на картофите яденето се смъква от огъня, добавя му се черен пипер и се посолява при нужда.

При сервиране телешкото варено се посипва със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 16
4 8
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка: