Кавърма с праз и гъби

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
692291k16
Кавърма с праз и гъби
Снимка: Ivi Vacca
1 / 4
20/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Сезонът на кавърмата наближава и по този повод тренираме с приготвянето на тази с гъби и праз"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 800 г
  • праз - 3 стръка средни до големи
  • гъби - 400 г печурки или манатарки
  • червени чушки - 5 мариновани или сушени
  • бяло вино - 250 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • краве масло - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кайенски пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мащерка - 2 стръка
  • лучена трева - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви много вкусна, диетична и лесна кавърма с пуешко месо, гъби, праз и много аромати.

Първо си нарязваме на едри кръгчета праза или полумесеци и останалите зеленчуци лук, чесън, пиперки и ги оставяме настрана в купа.

Нарязваме си пуешките гърди на хапки (кубчета) и ги запържваме до златисто в олио и масло. Изваждаме от тигана.

В същия тиган запържваме праза с наситнения чесън, докато омекне.

Прибавяме нарязаните гъби и задушаваме, докато омекнат и те - около 5 минути.

Прибавяме нарязаните на кубчета чушки. Слагаме двата вида червен пипер, мащерката, сол и черен пипер.

Наливаме виното и връщаме пуешките хапки. Готвим на среден до слаб котлон за 20-25 минути.

Сервираме със зелени подправки като лучена трева, магданоз или други по ваш вкус.

Да ви е сладко с моята пуешка кавърма с праз и гъби!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: