ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Задушени ребърца на фурна

Задушени ребърца на фурна

Задушени ребърца на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
19/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
230 мин.
Порции
3
"Щеше да е хубаво, ако можехме да грабнем задушените ребърца направо от снимката и да ги сложим в чинията, но не можем - имаме само рецептата, което никак не е малко"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 комплект
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • подправки - на вкус
  • вино - 100 мл Педро Хименес
  • краве масло - малка бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските ребра и ги разрежете през средата. Посолете със солта и черния пипер. Поставете в тавичка за печене.

Поръсете с подправките (мащерка, риган, розмарин или др.) и нарежете кравето масло. Налейте виното и малко вода.

Затворете тавичката плътно с алуминиево фолио, така ребрата ще се задушат и ще станат крехки.

Поставете тавичката в студена фурна на 250 градуса за 15-20 минути, а след това намалете на 160 и печете ребърцата на фурна още 3 часа.

Махнете фолиото, увеличете на 200 градуса и запечете отгоре до златисто.

Невероятно апетитни задушени ребърца на фурна се получават!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: