Постна баница с праз и гъби

19/10/2020
"Закуската трябва е вкусна, засищаща и даваща енергия за целия ден - каква по-добра идея от постната баница с праз и гъби"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо191
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера с вода и се сваряват. Отцеждат се. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Празът се почиства и измива. Нарязва се на кръгчета.

В голям тиган се слага олио. Добавят се лукът и празът. Добавят се захарта и солта. Задушават се. Сварените картофи се настъргват. Подготвя се намазнена тава. За всяка от корите се ползват по 2 листа.

Поръсват се с картоф. В единия край по цялата дължина се разпределя от праза. Добавят се мариновани печурки по същата дължина. Поръсва се с малко сол, защото само празът е овкусен.

Поръсва се и с малко олио. Навива се на пуричка. Нареждат се в тавата, като се оформя охлюв и се започва от средата на тавата.

Повтаря се с всички кори, като плънката на постната баница трябва да се разпредели за всички. Оформената баница се полива с маринатата от гъбите и малко олио.

Постната баница с праз и гъби се пече до готовност. Когато е готова, се поръсва с малко вода и се завива с кърпа. Оставя се да се задуши за няколко минутки.

Невероятната баница с праз е готова е за нападане!

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
19.63 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар