Начин на приготвяне
Подгответе агнешкото месо. Нарежете го на парчета. Нищо не пречи освен чисто месо, да добавите и малко от дроба.
Поставяте агнешките продукти в тенджера с леко подсолена вода и варете до сваряването на месото. Щом е готово, прецедете бульона, а месото разкъсайте на ситно.
Ситно нарязания лук, чушката (по желание) и настърган морков задушете в сгорещено олио. За да не загори, не забравяйте да добавите и малко вода.
Щом зеленчуците омекнат, добавете предварително подготвеното месо и долейте една чаша от агнешкия бульон.
Добавете ориза и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте и долейте още от бульона. Преценете колко по това дали обичате по редки или по гъсти супи.
Щом ориза се свари, е време да застроите агнешка супа по врачански.
Разбъркайте в отделна тенджера киселото мляко с един жълтък и няколко черпака от вкусната агнешка супа.
Поставете на котлона да кипне и щом това стане, изсипете сместа в тенджерата с агнешкото месо. На финала добавете нарязания на много ситно магданоз.