Шилешко варено

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
144
75
Шилешко варено
27/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 1.5 кг
  • карантия - 300 г почистена, сварена и ситно нарязана
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 15 зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистеното месо на хапки. Загрейте олиото в тенджера и запържете за кратко месото, като бъркате.

Добавете едро нарязаната глава лук и долейте 2 л топла вода. След като заври, старателно отпенвайте. Прибавете дафиновия лист, зърна черен пипер и варете до омекване.

Добавете карантийките, предварително сварени, накълцани и доварете за още малко. Накрая посолете на вкус.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: