Пържоли с кисело мляко и бира

15/10/2020
"Основното е ясно - крехки пържолки, гарнитурата е под въпрос и ви оставяме да помислите още малко върху нея"
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • олио - 6 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л. с връх
  • бира - 300 - 330 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • кимион - 2 щипки
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества
Печено Свинско

Начин на приготвяне

1. Свинските вратни пържоли се натриват с подправките и малко сол. Слагат се в купа и към тях се налива бирата, в която е добре разбъркано киселото мляко. Така престояват 2 часа в хладилник.

2. Половин час преди да се пекат, пържолите се изваждат от хладилника.

Фурната се загрява до 200 градуса.

3. На дъното на тавичка се сипва част от мазнината, подреждат се пържолите и се заливат с бирата и киселото мляко. Отгоре се поръсва още олио.

4. Пече се докато половината от течността се изпари и остане по-гъсто сосче на дъното, а месото добие лек загар. За да останат пържолките сочни, не ги препичайте.

Поднесете със свежа салата или картофки.

Пържолите с кисело мляко и бира са много вкусни.

Кухненски термометър за месо-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кухненски термометър за месо
15.00 лв.
10.50 лв.
Виж ››

Майсторите по приготвянето на идеално изпеченото месо разполагат с термометър за месо. Вземете вашия кухненски термометър за месо, за да сервирате най-вкусните месни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар