Шишчета по мадраски

Адела Петрова
Адела Петрова
Новак
09/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо693
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете говеждо филе на тънки ивици с дебелина около 0.5 см. Прегънете ивицата в S-образна форма и ги нанижете на дървени шишове, като редувате месото с кръгчета корени от джинджифил.

Загрейте маслото в дълбок тиган. Добавете кимиона, семената от кориандър, резене и горчица, както и останалите подправки за говеждо и запържете за 3-4 минути при непрекъснато бъркане. Изсипете доматите и 1-2 с.л. сок от лайм и задушавайте около 12-15 минути до сгъстяване на соса.

Подредете шишчетата в дълбок съд, залейте ги със соса и задушавайте под похлупак около 40-45 минути, като периодично ги поливате със сос. Поднесете шишчетата по мадраски, докато са още горещи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Iva Nicheva
Iva Nicheva
22.01.2017 22:15
Предлагам Ви да свалите снимката - не отговаря на ястието.
Още един сайт я е харесал, и тяхната рецепта няма съвпадение!!
0
0