Баница с колбас и кисели краставички

15/10/2020
"На това му се вика богата баница - има си и колбас, и кисели краставички, и още много други неща"
Приготвяне18 мин.
Готвене30 мин.
Общо48 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбъркайте яйцата с киселото мляко и газираната вода. Към тях нарежете на дребни кубчета киселите краставички и двата вида колбас. Настържете кашкавала и го прибавете към плънката заедно с малко олио. По желание сложете и щипка- две сол.

2. Намазвайте корите с мазнина, разпределяйте от богатата плънка и завивайте на руло, а после на охлювче. Ако ползвате фини кори, навивайте по две с пълнежа.

3. Подредете в намазнена тава и по желание отгоре поставете парченца масло или намажете с четка с олио. Друг вариант е да се полее или намаже с разбито с прясно мляко яйце.

Аз приготвих в две отделни по-малки тавички за две индивидуални баници.

4. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 -35 минути или до хубав златист загар.

Поднесете Баницата с колбас и кисели краставички топла или изстинала с чаша айрян.

Добър апетит!

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар