ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Агнеса

Сладкиш Агнеса

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
604
2k
31
2k
Сладкиш Агнеса
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне2 мин.
Готвене40 мин.
Общо42 мин.
Порции8
"От баба си съм научила как се приготвя сладкиш Агнеса, но знам, че някои от вас го приготвят по различен начин. Каква е вашата рецепта за Агнеса?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пакетчето масло се разбива със захарта, прибавят счуканите или смлени орехи, брашното и 4 белтъка разбити на сняг. Разбърква се и се пече в намазана тавичка посипана с брашно около 30 - 40 мин. при 180 градуса.

Разбиват се 4 жълтъка с пудрата захар и ванилията.

След като се опече и изстине, сладкишът с масло се залива с жълтъците и се оставя да засъхне. Поръсва се с канелата по желание.

Уникален сладкиш с яйца и орехи - това е сладкиш Агнеса.

Рейтинг

5 12
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: