Арпаджик туршия

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
58
14
28/09/2013
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 533
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • арпаджик - 3 кг
  • оцет - 350 мл
  • сол - 60 г
  • захар - 60 г
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинови листа - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме арпаджика от люспите и го пускаме в студена вода за да не потъмнее, докато приготвяме останалите продукти.

Кипваме голяма тенджера с подсолена вода и бланшираме лукчетата за 2-3 минути, след което ги изваждаме и пускаме в съд със студена вода. Докато арпаджика се охлажда, смесваме солта и захарта с 1.5 л вода кипваме.

Бъркаме докато маринатата се разтвори напълно. В буркан (680г) сипваме 60 мл оцет, 4 зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Напълваме догоре с арпаджик и заливаме с марината. Сместа е достатъчна за около 10 буркана.

Арпаджикът се стерилизира около 10 минути.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
13.04.2018 19:36
Не е възможно от 3кг.арпаджик да се напълнят 10 буркана.
0
0