ezine.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто от босилек и слънчогледови семки

Песто от босилек и слънчогледови семки

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2521k3k184
Песто от босилек и слънчогледови семки
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
08/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете листата от босилека. Най-добре върху домакинска хартия.

Изцедете сока на един лимон. Нарежете босилека.

В купата на блендер сложете листата босилек, прясно изцеден лимонов сок, половината от зехтина, слънчогледовите семки и 1-2 скилидки чесън.

Блендирайте до гладка смес. Моята купа на блендера не е много голяма и разделих продуктите на три части, които блендирах последователно.

След това прибавете фино настърган пармезан, щипка сол и още малко зехтин. Разбъркайте добре.

Количеството на зехтина може да варира според предпочитанията ви за гъстота.

Готовото босилеково песто съхранявайте в затворена кутия или бурканче в хладилник.

За да се запази за по-дълго време пестото от босилек и слънчогледови семки, на повърхността винаги доливайте по малко зехтин.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: