Паприкаш в буркани

Galia DonevaGalia DonevaНовак
25/09/2013
"Без домашен паприкаш най-вкусните зимни манджи са обречени на провал!"
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции10 брукана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 174
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките, махнете семето и дръжките, нарежете ги на парчета и ги измийте, за да няма семки. Отцедете ги.

Бланширайте ги във вряла и подсолена вода за 3-4 минути и веднага ги охладете в студена вода.

Доматите за консервата трябва да са зрели и здрави. Нарежете ги на парчета.

Пригответе буркани. На дъното сложете нарязан магданоз. След това половината домати, след тях от чушките и най-отгоре останалите домати.

Залейте доматите с горещия доматен сок, посолен на вкус. Затворете добре с капачки и стерилизирайте бурканите 60 минути.

По желание паприкашът може да се овкуси и с добавката на чесън и лук на вкус.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Богомил
Богомил
29.09.2013 15:13
Откъде дойде горещият доматен сок?
3
0