Рибена мусака

26/09/2013
Vessi
отVessiНовак
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 164
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напръскайте рибата с прясно изстискан сос от лимон и оставете да престои поне 15 минути. Залейте я със студена вода, в която сте добавили оцета и малко сол, кипнете и варете в продължение на 10 минути на силен огън. Сварената риба се обезкостява (ако има нужда) и се накъсва на малки парченца.

Половината от мазнината се загрява и в нея се задушават ситна нарязаните лук, моркови, целина и гъби. Когато омекнат се добавя отцедения грах и се задушава още 3-4 минути, след което се сваля от котлона.

Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се варят 15 минути в 1 ч.ч. подсолена вода и кима.

В предварително намазнена тава се подреждат 1 ред картофи, заливат се с 1 с.л. олио, отгоре се подреждат рибеното месо, което се овкусява със сол и черен пипер. Върху рибата се подреждат листа спанака, нарязаните на филии домати и лимон, покриват се със задушените зеленчуци. Мусаката се залива с 1 ч.ч. бульон от варенето на рибата и се запича в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

Запечената мусака се залива със смес от разбити яйца и мляко и се доизпича за още 15 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар