Рибена мусака

Vessi
Vessi
Новак
08/01/2020
"Мусака, ама не каква да е, а рибена "
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 495
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напръскайте рибата с прясно изстискан сос от лимон и оставете да престои поне 15 минути. Залейте я със студена вода, в която сте добавили оцета и малко сол, кипнете и варете в продължение на 10 минути на силен огън. Сварената риба се обезкостява (ако има нужда) и се накъсва на малки парченца.

Половината от мазнината се загрява и в нея се задушават ситна нарязаните лук, моркови, целина и гъби. Когато омекнат, се добавя отцеденият грах и се задушава още 3-4 минути, след което се сваля от котлона.

Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се варят 15 минути в 1 ч.ч. подсолена вода и кима.

В предварително намазнена тава се подреждат 1 ред картофи, заливат се с 1 с.л. олио, отгоре се подреждат рибеното месо, което се овкусява със сол и черен пипер.

Върху рибата се подреждат листа спанака, нарязаните на филии домати и лимон, покриват се със задушени зеленчуци. Мусаката се залива с 1 ч.ч. бульон от варенето на рибата и се запича в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

Запечената рибена мусака се залива със смес от разбити яйца и мляко и се доизпича за още 15 минути.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар