Пай с кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Пай с кайма
12/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
"Най-хубавите и вкусни пайове на света не са сладките, а тези с месце, кайма и дреболийки. Знаем го ог личен опит"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 гр
  • зехтин - 1 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка нарязан на ситно
  • доматен сос - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • канела - 1 пръчка
  • кашкавал - 2 ч.ч. настърган
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • бутертесто - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука и магданоза, в мазнина. Добавете каймата и я направете на трохи, с вилицата.

Добавете 1 ч ч. чаша вода, доматеното пюре, чесъна и канелата и варете, докато водата се изпари. Извадете пръчката канела.

Разбийте яйцата. Добавете кашкавала и яйцата към месната смес и разбъркайте.

Разтопете маслото.

Намажете дъното на тава с масло. Разделете тестото на 2 и го оформете, според формата на тавата. Поставете едната половина, напръскайте с малко масло и отгоре изсипете каймата. Покрийте с останалото тесто.

Повдигнете краищата на тестото навътре, за да се оформи ръб.

Нарежете пая на триъгълници или квадрати. Поръсете с малко масло и печете 200 C за 30 - 45 минути.

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка: