ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Мекици»Бабините содени мекици

Бабините содени мекици

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2701k4k261
Бабините содени мекици
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
28/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"С ръка на сърцето заявяваме, че по-вкусни от бабините содени мекици не сме опитвали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче.

Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте докато шупне.

Разбийте яйцата с вилица.

Добавете към брашното всички продукти и замесете меко, почти лепнещо тесто. Покрийте го с кърпа и оставете за 20 минути.

Загрейте достатъчно количество олио в дълбок съд за пържене.

С намаслени ръце късайте от тестото малки късове и разтеглете, за да оформите мекица.

Пържете содените мекички в добре загрята мазнина на една степен под максималната.

След това поднесе на вашето семейство бабините содени мекички с любимото домашно сладко, със сирене или поръсени с пудра захар.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: