Сиропиран портокалов сладкиш

26/09/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо225
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Кипваме водата за сиропа, добавяме захарта и варим 10 минути. Отместваме и оставяме настрани да се охлажда.

Разбиваме белтъците с миксера на сняг.

В друга купа смесваме орехите, галетата, захарта, ванилията, содата и карамфила. Разбъркваме и последователно добавяме маслото, портокаловата кора, портокаловия сок и накрая, разбитите белтъци. Разбъркваме с плавни движения и изсипваме сместа в тефлонова тавичка.

Печем портокаловия сладкиш на 200 градуса 20 минути.

Заливаме горещия сладкиш с охладения сироп. Покриваме с фолио и оставяме за 24 часа на хладно място сиропирания сладкиш.

Сервираме нашия сиропиран портокалов сладиш, поръсен с малко пудра захар и декориран с шоколадов топинг.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар