Пиле със сини сливи

24/09/2013
Арминия
отАрминияНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене55 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 605
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете от всички страни измитите и подсушени пилешки бутчета. Извадете ги, приберете ги на топло, а към олиото прибавете маслото.

Когато маслото се загрее добавете ситно нарязания лук и запържете до златисто. Поръсете с брашно, добавете доматеното пюре, което сте разбили с малко студена вода и добре разбъркайте.

Разредете получената каша с около 900 мл гореща вода. Щом водата кипне пускаме вътре запържените бутчета. Добавяме предварително измитите сини сливи, захарта и 1-2 щипки сол и варим до омекване на месото.

Сервираме готовото ястие с канела и поднасяме.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар