Постна сладка баница

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
383
1k
2k
62
1
25/09/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сладка Баница

Начин на приготвяне

Настъргваме ябълките. Към тях добавяме галетата, кафявата захар, ванилията, стафидите и канелата. Разбъркваме.

Намазваме една кора с малко шарлан и в единия край по дължина сипваме 3 лъжици от плънката.

Върху плънката подреждаме парчета локум. Навиваме на руло, после на охлюв и я поставяме в тава, покрита с намаслена хартия за печене.

По същия начин приготвяме и останалите кори и ги навиваме около първата, за да оформим сладката баница.

Отгоре намазваме с шарлан.

Печем нашата постна сладка баница на 200 градуса около 25 минути.

Поръсваме готовата изстинала сладка баница с пудра захар и сервираме.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар