Пандишпанов сладкиш с ябълки и бисквити

Аника ВойтАника Войт
Чирак
150
486
1k
16
25/09/2020
"Може и без сладолед да сервирате плодовия пандишпанов сладкиш, но той някак го допълва"
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 827
  • Преглеждания за месеца1726
  • Преглеждания за седмицата149
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • ябълки - 3 бр. средно големи
  • краве масло - 125 г
  • яйца - 4 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1 ч.л.
  • чаени бисквити - 200 г
  • ванилов сладолед - за сервиране (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 180 градуса.

Бисквитите натрошете с ръце и в тях добавете предварително разпопеното масло. Разбъркайте продуктите и изсипете в тавата за сладкиша (използвах тава с размери 32х25 см).

Ябълките измийте и нарежете на тънко. Ако желаете, може и да го настържете на едро ренде. Разбъркайте ги с канелата и изсипете на втори пласт в тавата, над бисквитите.

Яйцата заедно със захарта и ванилията разбъркайте до получаване на пухкава пандишпанова пяна.

Пресейте брашното със сито и започнете да го добавяте към яйчената смес.

Добавяйте го бавно, като леко разбърквате. Стараете се да не спадне обемът на сместа.

Щом добавите всичкото брашно, изсипете сместа над реда с ябълките.

Поставете тавата с вкусния ябълков сладкиш в предварително загрятата фурна и печете до златисто (около 40- 45 минути).

Пандишпанов сладкиш с ябълки и бисквити оставете да се охлади и по желание сервирайте с топка ванилов сладолед.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар