ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Кюфтета»Телешки кюфтета по ловджийски

Телешки кюфтета по ловджийски

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
762501k63
Телешки кюфтета по ловджийски
Снимка: Ivi Vacca
24/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Опитвали ли сте телешки кюфтета по ловджийски - ами какво чакате?"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • телешкa кайма - 400 г
  • чесън - 1 скилидка (малка)
  • пармезан - 4 с.л.
  • магданоз - 1 ч.л.(нарязан)
  • галета - 80 г (пресни, не сухи)
  • мляко - 6 с.л. (или вода)
  • сол - на вкус
  • за соса
  • лук - 1 глава малка
  • моркови - 1 по желание
  • целина - 1/2 стрък
  • зехтин - на вкус
  • червено вино - 50 г (половин чаша)
  • розмарин - 1 стрък
  • домати - 400 г от консерва или пресни пасирани
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 1 ч.л. (нарязан)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви телешки кюфтета по ловджийски от италианската кухня.

Изсипете каймата, яйцата, настърганото сирене, счукания чесън, галетата, млякото, щипка сол и накълцания магданоз в купа. Месете, докато получите компактно и меко тесто.

Сега оформете кюфтетата средна големина. Оставете ги настрана.

Благодарение на млякото ще получите меки, а не сухи кюфтета. Обелете лука и моркова и след това ги нарежете заедно с целината. Можете да използвате и комбайн.

Сега изсипете обилно количество от зехтин в тиганa и запържете приготвената смес.

Добавете кюфтетата и ги оставете да вкусят няколко минути.

Деглазирайте с червеното вино. Гответе, докато цялата течност се изпари и кюфтетата започнат да се запържват и хубаво се зачервят.

След това овкусете кюфтетата с розмарина и добавете доматите. Внимателно разбъркайте. Добавете сол и пипер.

Гответе пасатата около 5 до 8 минути, ако ползвате пресни, или от консерва задушавайте около 15 минути.

Накрая поръсете кюфтетата с доматен сос с магданоз и черен пипер и сервирайте кюфтетата по ловджийски.

Да вие сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: