Млечна баница с ванилов крем

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
383
1k
2k
62
1
22/09/2020
"Разнообразяваме млечната баница, които всички познават, добавяйки ѝ ванилов крем"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо104
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Млечна Баница

Начин на приготвяне

От прясното мляко отделяме 1 ч.ч. и в него сипваме двете пакетчета ванилов пудинг.

Останалото мляко кипваме на котлона, добавяме захарта, а след това на струйка и пудинга. Варим при непрекъснато разбъркване до сгъстяване и отместваме от котлона. Оставяме крема да се охлади.

Разбиваме яйцата и добавяме изварата.

Намазваме правоъгълна тавичка равномерно с масло. Поставяме една кора, намазваме я с масло, след това поставяме втора, мажем и нея с масло, сипваме равномерно половината от яйцата с изварата, отгоре поставяме трета кора, която също намазваме с масло.

Отгоре изсипваме половината от крема и заравняваме. Поставяме кора, мажем я с масло, поставяме още една, мажем и нея с масло.

Разпределяме останалото количество от яйцата с изварата. Продължаваме пак с кора, масло, кора, останалото количество крем, кора, масло и накрая пак с кора.

Нарязваме сладката млечна баница с остър нож на квадрати и мажем отгоре с масло.

Печем нашата млечна баница с ванилов крем на 180 градуса 30 минути.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар