Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гювеч с бамя и пикантни телешки кюфтета

Гювеч с бамя и пикантни телешки кюфтета

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Гювеч с бамя и пикантни телешки кюфтета
Снимка: Росица Петрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Богат гювеч с бамя и кюфтенца, който ще нахрани хубаво цялото семейство"

Необходими продукти

  • за кюфтета
  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 малка глава
  • мащерка
  • лют пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за овалване
  • за гювеча
  • картофи - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • бамя - 250 г
  • домати - 1 - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • пушен червен пипер
  • червен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете малка глава кромид лук или я нарежете на ситно. Прибавете към каймата заедно с всички подправки.

Омесете добре и приберете в хладилника за един час.

През това време си пригответе зеленчуците за гювеча.

Нарежете картофите, морковите и лука. Доматите настържете на едро ренде.

На дъното на тава, намазана с олио, сложете първо бамята. Отгоре добавете всички останали зеленчуци. Залейте с настърганите домати. Поръсете със сол и черен пипер на вкус.

От каймата оформете малки кюфтенца, които оваляйте в брашно.

Наредете ги върху зеленчуците.

В малко вода размийте брашно, червения и пушения пипер. Добавете ги към ястието заедно с олиото. Течността трябва да покрие зеленчуците. Ако е необходимо, добавете още малко вода.

Сложете гювеча с бамя да се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 50-60 минути, до готовност.

След като се изпече поръсете гювеча с бамя и пикантни телешки кюфтета с нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: