ezine.bg»Рецепти»Десерти»Тестени десерти»Кифлички»Английски великденски кифлички

Английски великденски кифлички

Аника ВойтАника Войт
Експерт
197
718
1k
25
1
Английски великденски кифлички
Снимка: Аника Войт
1 / 2
20/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции16

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото до леко топло. В него разбъркайте една супена лъжица брашно, половината захар и сухата мая.

Получената кашичка завийте с кухненска кърпа и оставете на топло за 15 минути.

През това време пресейте брашното.

В отделна купа разбъркайте яйцата и подправките (солта, канелата и индийското орехче). Добавете разтопеното масло.

В сместа изсипете и прясното мляко.

Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното на малки порции - лъжица по лъжица. В началото може да бъркате с бъркалка (или лъжица), но накрая трябва да месните с ръце.

В процеса на замесване добавете и сушените боровинки. Омесете меко и незалепващо се тесто. При нужда добавете още брашно.

Приберете тестото на топло да втаса за половин час.

Щом е готово го премесете отното няколко пъти. Разделете го на 16 отделни топчета.

Вземете голяма тава и я застелете с хартия за печене. Подредете по стените топчета и с остър нож направете отгоре им кръстчета.

Намажете кифличките в разбит жълтък и покрийте с кърпа за половин час.

Печете на 180 градуса за около 25-30 минути.

Английските великденски кифлички са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: