ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура на фурна с билки

Ципура на фурна с билки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8012k15k551
Ципура на фурна с билки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
16/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр. цели риби 450 - 500 г всяка
  • зехтин - 1 к.ч.
  • розмарин - 2 клонки
  • мащерка - 4 стръка, прясна
  • магданоз - 5 стръка, пресен
  • копър - 5 стръка, пресен
  • кориандър - 2 стръка, пресен
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и люспите. Намажете със зехтин и сол, включително и в коремчето. В него и върху самите ципури разположете ароматните подправки.

Поръсете дъното на тавата, в която ще печете със зехтин. Сложете рибите и отгоре пръснете останалата мазнина.

Сложете по парченце лимон върху билките, а останалия използвайте, за да гарнирате при поднасяне.

Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути. Тъй като такъв грамаж ципури са по-големички.

За да сте сигурни, че са добре изпечени, погледнете оченцето на рибата, когато побелее, тя е готова.

Не е хубаво да се прекалява с печенето, защото месцето не би останало крехко.

Поднесете тази вкусна печена риба, докато е топла и се радвайте на вкусна, ароматна и лесна вечеря или обяд.

При разпределяне на порциите, отстранете клонките от уханни билки.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: