Ципура на фурна с билки

16/09/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и люспите. Намажете със зехтин и сол, включително и в коремчето. В него и върху самите ципури разположете ароматните подправки.

Поръсете дъното на тавата, в която ще печете със зехтин. Сложете рибите и отгоре пръснете останалата мазнина.

Сложете по парченце лимон върху билките, а останалия използвайте, за да гарнирате при поднасяне.

Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути. Тъй като такъв грамаж ципури са по-големички.

За да сте сигурни, че са добре изпечени, погледнете оченцето на рибата, когато побелее, тя е готова.

Не е хубаво да се прекалява с печенето, защото месцето не би останало крехко.

Поднесете тази вкусна печена риба, докато е топла и се радвайте на вкусна, ароматна и лесна вечеря или обяд.

При разпределяне на порциите, отстранете клонките от уханни билки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар