ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Броколи с масло и сирене

Броколи с масло и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k598
Броколи с масло и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
16/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Като предястие или основно, броколите с масло и сирене винаги са добра идея, особено когато нямате време за по-сложни ястия"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 глава
  • сирене - 200 г краве + натрошено за поръсване
  • сметана - 400 г готварска
  • крема сирене - до 120 г тип Филаделфия
  • краве масло - 4 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Бланширайте измитите и накъсани на розички броколи за 8-9 минути във вряща подсолена вода. Трябва да останат ал денте.

2. Отцедете и оставете да се изпари водата от тях, за да не пръскат впоследствие.

3. Загрейте маслото със зехтина и запържете за 4-5 минути отцедените броколи. Нека огънят да е по-силен, за да хванат малко загар и да станат готови бързо. При всички положения трябва да се запази в тях лека хрупкавина, а не да са презготвени и да се разпадат.

4. Отстранете броколите, намалете огъня и сипете сметаната и крема сиренето при маслото. Когато започне да бълбука/завира, натрошете сиренето и подправете със сол и пипер. Оставете соса да къкри на слаб огън 10 минути или докато се сгъсти.

Бъркайте от време на време, за да не загаря по дъното.

5. Сервирайте ястието, като първо сложите в чиниите от соса, а отгоре подредите броколите.

Поръсете броколите с масло и сирене и още малко сирене за разкош.

Добър апетит!

Ключово за вкуса на тези броколи на тиган е сиренето, което използвате. То трябва да е меко, силно маслено и много ароматно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: