Супа от див заек

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2027261k1141
Супа от див заек
Снимка: Аника Войт
1 / 3
16/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходимо е предварително да изкиснете месото за една вечер в равни количества оцет и вода.

На сутринта измийте заешкото и го сложете да се свари в леко подсолена вода.

Щом месото започне да се отделя, е готово. Отделете го настрани.

Прецедете бульона и запазете. Месото накъсайте на дребни парчета.

Загрейте масло на не много силен огън и в него задушете предварително почистен и нарязан на ситно лук.

Щом по омекне, добавете и настъргани морков. Добавете две-три чаши бульон и разбъркайте.

След десетина минути върнете обратно накъсаното заешко месо и добавете една шепа натрошено фиде. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Добавете нарязания на ситно магданоз и оставете заешката супа да ври, до сваряването на фидето.

Докато ври, разбийте жълтъци на две яйца. Към тази смес започнете да добавяте от супата.

Разбъркайте и добавяйте, докато сместа не стане вряла. Тогава я изсипете при супата от див заек и доварете още десетина минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: