Картофи с бекон и сметана

15/09/2020
"Класиката, на която доброволно даваме сърцето си - картофи с бекон и сметана"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 5 бр. (средна големина)
  • кашкавал - 50 г
  • сметана за готвене - 200 мл
  • бекон - 100 г (слайс)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези картофи на фурна, първо, картофите се сваряват. Всеки картоф се разполовява и между двете половини се слага по едно парче кашкавал.

Увиват се с бекон и се подреждат в тавичка или тенджера от йенско стъкло. Заливат се със сметана, поръсват се със сол, черен пипер и настърган кашкавал.

Слага се капакът на тенджерата и ястието се пече за 20 минути на 180 градуса, след което капакът се маха и се допича за още 10 минути.

Забележка: Йенското стъкло може да се спука, ако се сложи директно на високата температура, затова не слагайте тавичката в гореща фурна.

Пуснете картофите с бекон и сметана да се готвят в студена фурна и засечете 20 минути, след като температурата достигне до 180 градуса.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар