Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Хрупкави пикантни скариди

Хрупкави пикантни скариди

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Хрупкави пикантни скариди3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • скариди - 400 г
  • зехтин - 5 с.л
  • чесън - 5 скилидки
  • лют пипер - 1 ч.л. люспи
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к.л
  • копър - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите от люспата и им отстранете главата. Опитайте се да махнете и черната лентичка, която се намира на гръбнака.

Измийте скаридите и ги отцедете в гевгир.

В тиган загрейте зехтина. Сложете люспите от лютия пипер и разбъркайте.

При тях пресовайте и скилидките чесън. Отново разбъркайте.

Ред е на скаридите. За около 5 минути ще са готови. Обърнете и ги изпечете от другата страна.

Подправете със сол, черен и червен пипер.

Щом хрупкавите пикантни скариди са готови, ги облейте със сока на пресен лимон и поръсете с нарязан на ситно копър.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: