ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Домашни меденки с пълнеж

Домашни меденки с пълнеж

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047431k1801
Домашни меденки с пълнеж
Снимка: Аника Войт
1 / 4
13/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
30

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • мед - 6 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • канела - 1 пакетче
  • сода - 2 ч. л
  • сладко - по избор за пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно със содата. Разбъркайте и оставете на страни.

В дълбока купа разбийте яйцата със захарта. Бъркайте до получаваме на пухкав крем. Добавете олиото (на тънка струя) и меда. Отново разбъркайте всички съставки.

Изсипете канелата при брашното. Размесете я добре.

Започнете да добавяте сухите продукти към течните. Добавяйте на части и разбърквате. В началото може да си служите с бъркалка, но накрая използвайте ръцете си.

Получава се меко тесто.

Вземете тава и я застелете с хартия за печене. От тестото започнете да правите топчета малко по-малки от орех. Поставете ги в тавата и леко ги сплескайте.

Изпечете меденките в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. Извадете ги и изчакайте да изстинат.

С малка лъжичка издълбайте внимателно дъното им. Сложете сладко по ваш избор и залепете още една издълбана меденка като капаче.

Така процедирайте и с другите сладки.

Домашни меденки с пълнеж са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: