Домашни меденки с пълнеж

Аника ВойтАника Войт
Чирак
131
412
802
8
13/09/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 4 ч.ч.
  • мед - 6 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • канела - 1 пакетче
  • сода - 2 ч. л
  • сладко - по избор за пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно със содата. Разбъркайте и оставете на страни.

В дълбока купа разбийте яйцата със захарта. Бъркайте до получаваме на пухкав крем. Добавете олиото (на тънка струя) и меда. Отново разбъркайте всички съставки.

Изсипете канелата при брашното. Размесете я добре.

Започнете да добавяте сухите продукти към течните. Добавяйте на части и разбърквате. В началото може да си служите с бъркалка, но накрая използвайте ръцете си.

Получава се меко тесто.

Вземете тава и я застелете с хартия за печене. От тестото започнете да правите топчета малко по-малки от орех. Поставете ги в тавата и леко ги сплескайте.

Изпечете меденките в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. Извадете ги и изчакайте да изстинат.

С малка лъжичка издълбайте внимателно дъното им. Сложете сладко по ваш избор и залепете още една издълбана меденка като капаче.

Така процедирайте и с другите сладки.

Домашни меденки с пълнеж са готови.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар