Ципура с лимон и зехтин

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
78
312
121
11
1
Ципура с лимон и зехтин
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
11/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви20 мин.
Общо30 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибите се изчистват и измиват.

В коремите им се слагат по 2 резена лимон, нарязаният на филийки чесън, по една клонка розмарин и мащерка.

Посоляват се отвътре и се добавя млян черен пипер.

Отвън се намазват много добре със зехтин и се поръсва обилно със сол.

Пекат се ципурите се на оребрен тиган с капак за около 7-8 минути от всяка страна.

Котлона трябва да бъде на средна степен (аз пека на 5-та от 9 степени).

Ципурата с лимон и зехтин се поднася с картофено пюре, картофена салата или салата от зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: