ezine.bg»Рецепти»Десерти»Тестени десерти»Толумбички»Сочни толумбички с парено тесто

Сочни толумбички с парено тесто

Сочни толумбички с парено тесто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
09/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции30
"Черпим който дойде у дома със сочни толумбички и събираме само комплименти"

Необходими Продукти

  • вода - 500 мл
  • брашно - 250 г
  • краве масло - 125 г
  • яйца - 7 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • за сиропа
  • вода - 2 ч.ч
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете водата, кравето масло и солта. Изчакайте да заври и махнете от котлона. Сложете брашното и разбъркайте с дървена лъжица, докато пареното тесто започне да се отделя от стените на съда.

Оставете леко да се охлади и добавете яйцата. Тях слагайте едно по едно, докато се усвоят напълно.

Напълнете шприца със сместа и шприцовайте толумбичките в маслена загрята баня. Пържете до златисто. Извадете върху кухненска хартия.

За сиропа сложете в касерола всички продукти на котлона. Варете до образуване на тежки мехури.

Оставете да изстине и залейте толумбичките с него. Оставете за една нощ в хладилника, за да поемат течността.

Сочните толумбички с парено тесто са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: