Печен език с картофи

Ваня ЦветановаВаня ЦветановаНовак
20/09/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 956
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете телешкия език в подсолена вода, в която сте добавили и корените за супа. Потопете езика за няколко секунди в студена вода и го обелете. Нарежете го на филийки и го запържете в загрятото олио. Добавете ситно нарязания пресен лук и отцедените и нарязани корени за супа.

Продуктите се осоляват и се наръсват с червен пипер. Залива се с доматеното пюре, което е разтворено в малко от бульона. Разбъркайте и изсипете в тавичка.

Обелете картофите, нарежете ги на филии и ги прибавете към езика.

Ястието се пече 35-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поднася се обилно поръсени със ситно нарязани копър и магданоз.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар