ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Руло Стефани в бутер тесто

Руло Стефани в бутер тесто

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
Руло Стефани в бутер тесто
27/04/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-8
"Страхотна и изключително ефектна идея за приготвяне на Руло Стефани"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете твърдо две яйца и ги оставете да изстинат.

В тиганче запържете нарязаният на кръгчета праз около 5 мин.

Смесете в друг съд каймата, галетата, 1 сурово яйце, накълцания лук, солта и пипера. Размесете го добре до хомогенна смес.

Обелете яйцата и ги поставете в средата на каймата. Oформете самун от нея.

Върху набрашнена маса разстелете бутер тестото. Уверете се, че е достатъчно голямо, за да обгърнете рулото отвсякъде. Посипете тестото с запържения праз, размажете белтъка на последното яйце и завийте каймата вътре, за да се получи руло.

Намаслете хубаво една тавичка, поставете рулото и го намажете с жълтъка на последното яйце и олио.

Добре е да сложите загърнатата страна на рулото отдолу за по - добър визуален ефект.

Поставете в предварително загрята фурна (180 °С) и печете около 45 минути. Ако се налага, покрийте тавата с фолио през последните десетина минути.

Рейтинг

3.5
53
43
33
21
11
Дай твоята оценка: