ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Хапки»Панирани свински бонфиленца

Панирани свински бонфиленца

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047501k2111
Панирани свински бонфиленца
Снимка: Аника Войт
1 / 3
07/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"И за мезе стават, и за основно стават - панирани свински бонфиленца"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 600 г
  • ЗА МАРИНОВАНЕ
  • соев сос - 1/2 к.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • къри - 1/4 ч.л.
  • ЗА ПАНИРОВКАТА
  • яйца - 2 бр.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако свинското бонфиле ви е цяло, го нарежете с остър нож на филийки, с дебелина около сантиметър. Всяко едно бонфиленце начукайте съвсем леко с тъпата страна на готварски чук.

Подготвяме маринатата за месото. В купа сипваме зехтина и соевия сос.

Добавяме подправките и разбъркваме добре. В тази смес слагаме свинските хапки за няколко часа в хладилник да се овкусят.

В купа разбийте яйцата, добавете заквасената сметана и брашното. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Загрейте олиото в тиган. Не използвайте най-силната степен, тъй като бързо ще изгорят.

Извадете маринованите свински контрафилена от хладилника. Вземете едно парче и го потопете в панировката. Добре изтръскайте, за да не се набива яйчния вкус на ястието.

Сложете панираните меса в загрятото олио. Изпържете от двете им страни до златисто, като завремето за пържете не отделяте повече от 5 мин, защото може да загори.

Панирани свински бонфиленца са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: