Патладжанени рулца

АнабелАнабел
Ветеран
551
2k
1k
218
07/09/2020
"Приемете заслужените похвали, които ще си спечелите, щом сервирате патладжанените рулца на трапезата"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо346
  • Преглеждания за месеца345
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва по дължина на тънки ленти. Слага се в купа с подсолена вода за около 20-30 мин.

След това се оцежда, подсушава и нарежда в тава, покрита с хартия за печене.

Поръсва се с малко сол и напръсква с малко зехтин. Слага се във фурната и се запича за кратко, за да омекне.

Лукът, чесънът и чушката се почистват и нарязват на ситно. Слагат се в подходящ съд и се запържват с останалия зехтин. Щом омекнат, към тях се прибавят предварително настърганите или пасирани домати.

Сосът се посолява и овкусява със сух риган и босилек. Вари се, докато се изпари част от водата и сгъсти.

Готовият сос се изсипва в тавата за печене.

Плънката за вкусните рулца с патладжан се приготвя, като в купа се разбива едно яйце заедно с изварата и нарязаната на парченца моцарела. Ако изварата е безсолна, се прибавя сол.

Във всяко парче запечен патладжан се слага плънка, навива на руло и поставя в тавата с доматения сос.

Навитите патладжанени рулца се слагат във фурната и се пекат на 180 градуса за около 40 минути.

Кръгла дъска от масивно дърво с метална дръжка ф20
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла дъска от масивно дърво с метална дръжка ф20
5.99 лв.
Виж ››

Истинско произведение на изкуството - страхотна кръгла дъска от масивно дърво с удобна за хващане метална дръжка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар