ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Есенна туршия с камби

Есенна туршия с камби

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
428
1k
901
274
5
Есенна туршия с камби
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
08/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции12
"Време е да приветстваме есента с тази чудна туршия, която подхожда идеално на всяко ястие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити и почистени се нарязват камби на полумесеци, моркови на кръгчета, карфиол на розички, целина и магданоз на ситно.

В голяма тенджера смесваме винен оцет 1 бутилка, вода - чашата е 200 мл, сол, захар и подправките.

Загрява се и бъркаме да се разтопи захарта и солта, сваляме от котлона и добавяме мед, може и на вкус с подправките.

Смесваме в голям съд нарязаните зеленчуци и пълним в буркани до гърлото.

С черпак пълним с топла марина, да покрие зеленчука, и затваряме с капачка.

Нареждаме в голям казан, заливаме със студена вода и варим за 10 минути от завирането на водата.

Изваждам и обръщам туршиите с капачката надолу.

Съхраняваме на хладно за зимата есенната туршия с камби!

Чудесна туршия за една ракия!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: