Есенна туршия с камби

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
263
5
08/09/2020
"Време е да приветстваме есента с тази чудна туршия, която подхожда идеално на всяко ястие"
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 408
  • Преглеждания за месеца1411
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Буркани

Начин на приготвяне

Измити и почистени се нарязват камби на полумесеци, моркови на кръгчета, карфиол на розички, целина и магданоз на ситно.

В голяма тенджера смесваме винен оцет 1 бутилка, вода - чашата е 200 мл, сол, захар и подправките.

Загрява се и бъркаме да се разтопи захарта и солта, сваляме от котлона и добавяме мед, може и на вкус с подправките.

Смесваме в голям съд нарязаните зеленчуци и пълним в буркани до гърлото.

С черпак пълним с топла марина, да покрие зеленчука, и затваряме с капачка.

Нареждаме в голям казан, заливаме със студена вода и варим за 10 минути от завирането на водата.

Изваждам и обръщам туршиите с капачката надолу.

Съхраняваме на хладно за зимата есенната туршия с камби!

Чудесна туршия за една ракия!

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар