Гръцка супа топчета

Аника ВойтАника Войт
Експерт
194
710
1k
25
1
Гръцка супа топчета
Снимка: Аника Войт
1 / 5
07/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
"Ако искате да овладеете тънкостите в приготвянето на гръцката супа топчета, сега е моментът - вече имате рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме, като приготвяме топчетата.

Измиваме добре ориза няколко пъти с вода.

Лука обелваме и нарязваме на ситно. Моркова обелваме и настъргваме с ренде.

Всички тези продукти - ориза, лука и моркова слагаме при каймата. Добавяме джоджена, сол и черен пипер на вкус и омесване добре.

Замесваме топчета, малко по-големи от тази за класическата супа топчета. Слагаме ги да ги варим във вода, която трябва да ги покрива не повече от пръст отгоре.

Слагаме капака на тенджера и оставете да така за половин час на слаб огън. Това време е достатъчно и за ориза, и за каймата да бъдат готови.

През това време разбиваме хубаво яйцата на пяна. Добавяме брашното, сол и лимонов сок. Правим всичко на гладка каша.

Взимаме с черпак от бульона на кюфтетата и сипваме в застройката си. Разбъркваме. Така процедирайте, докато сместа не стане почти вряла.

Тогава я изсипваме в тенджерата и затварям с капака. Връщаме отново на слаб огън за около 10 мин.

Не бъркайте повече, за да не се разпадат кюфтетата. Само леко поклащайте и раздрусвайте съда.

Гюверлакя, както се казва гръцка супа топчета, сервирайте с щедро поръсен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: