Банички с праз, моркови и сирене

08/09/2020
"Поглеждаме с усмивка към фурната, защото баничките с моркови са почти готови"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо91
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Банички

Начин на приготвяне

1. Накълцайте на ситно праза, а моркова настържете. Задушете ги до омекване в три лъжици от мазнината с щипка сол.

2. Разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко, другите три лъжици олио и натрошеното сирене.

3. Намазвайте всяка кора за баница с олио, но не обилно. Слагайте плънка от яйцата със сирене и задушен праз с морков и сгъвайте на пакетче с форма на правоъгълни банички.

Тъй като корите са фини, за да избегнете да се скъсат, може да разделите всяка на две и положите едно върху друго двете листа. Чак тогава сложете плънката, подгънете навътре четирите краища и сгънете на пакетче.

С това количество пълнеж ще ви излезнат 9-10 банички, но ако вие си прецените, можете да направите повече или по- малко, като разпределите пълнежа по ваш вкус.

4. Намажете и отгоре баничките с малко олио или разтопено масло и подредете в намаслена или покрита с хартия за печене тава.

5. Печете до златист загар в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Хапвайте топли с чаша айрян или таратор.

Добър апетит!

Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра-15%
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра
4.93 лв.
4.20 лв.
Виж ››

Удобно пластмасова кутия за съхранение на храна, която е задължителна за всяко семейство и всеки дом.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар