Пастет от черен дроб и свинска глава

20/09/2013
Джуди Кеворкян
отДжуди КеворкянНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо135 мин.
  • Преглеждания общо18 892
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • свинска глава - 1 бр.
  • черен дроб - 1 бр. свински
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинската глава и я сварете на тих огън докато месото не започне да се отделя от костите. Извадете я и я оставете да се отцеди.

Измийте черния дроб. Отстранете ципата му и го нарежете на парчета. Залейте парчетата с вряла подсолена вода, за да премахнете всички остатъци от кръв.

С помощта на блендер направо пюрирайте дроба и свинското месо. Ако използвате машинка за мелене на месо трябва да смелите всичко поне 3 пъти през по-ситна решетка. Овкусете с черен пипер и сол на вкус.

Готовата смес може да съхранявате за кратко в хладилник или да затворите в буркани и да стерилизирате за 10-ина минути.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0

Коментари (1)

елена
елена
17.12.2013 13:31
да, ама не! стерилизирането трябва да бъде поне два часа!
7
1
Сладуранката
Сладуранката
11.10.2014 11:45
Точно така-поне два часа, защото иначе се разваля. Знам от опит.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв