ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пастети»Пастет от черен дроб и свинска глава

Пастет от черен дроб и свинска глава

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
918154293
Пастет от черен дроб и свинска глава
20/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
"Домашен свински пастет, за който трябва да си приготвите повече филийки"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1 бр.
  • черен дроб - 1 бр. свински
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинската глава и я сварете на тих огън докато месото не започне да се отделя от костите. Извадете я и я оставете да се отцеди.

Измийте черния дроб. Отстранете ципата му и го нарежете на парчета. Залейте парчетата с вряла подсолена вода, за да премахнете всички остатъци от кръв.

С помощта на блендер направо пюрирайте дроба и свинското месо. Ако използвате машинка за мелене на месо трябва да смелите всичко поне 3 пъти през по-ситна решетка. Овкусете с черен пипер и сол на вкус.

Готовата смес може да съхранявате за кратко в хладилник или да затворите в буркани и да стерилизирате за 10-ина минути.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: