Шоколадов сладкиш с извара

Ваня ЦветановаВаня ЦветановаНовак
07/10/2013
"Кой да предположи, че комбинацията от шоколад и извара може да е толкова невероятно вкусна "
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 633
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете или смелете шоколадовите бисквитики и ги изсипете в дълбока купа. Добавете разтопеното масло, захарта и канелата и разбъркайте до получаването на еднородна маса.

С така получената смес покрийте дъното на предварително намазнена форма за торта.

В подходящ съд смесете изварата, киселото мляко, захарта, неподсладеното кафе и добре разбитите яйца. Разтопете шоколада на водна баня, добявете 2 с.л. от сметаната и разбъркайте.

Добавете го към останалите продукти. Сложете щипката сол и ванилията. Последно добавете добре разбитата сметана и разбъркате енергично.

Покрийте блата с подготвения пълнеж и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути. Охладете добре преди поднасяне.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар