ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Лесни кисели краставички

Лесни кисели краставички

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Лесни кисели краставички
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
04/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Лесни кисели краставички за зимата, които приготвяме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • корнишони - 3 кг
  • вода - 4 литра
  • едра сол - 4 к.ч.
  • ябълков оцет - 4 с.л.
  • синапено семе - 2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корнишоните измиваме добре, почистваме от дръжките и подреждаме в трилитрови буркана.

За това количество излизат 2 трилитрови буркана.

В тенджера поставяме водата и оставяме да заври.

След което заври сипваме солта и оставяме така да поври до стопяването на солта.

Оставяме да се охлади а пез това време във всеки буркан сипваме по 2 с.л. оцет и доливаме от изстиналата солена вода която предварително прецеждаме.

Поръсваме киселите краставички със синапено семе и затваряме с найлонови капачки.

Лесните кисели краставички са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: