ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Чушки рибки в сладко-кисел сос

Чушки рибки в сладко-кисел сос

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047501k2131
Чушки рибки в сладко-кисел сос
Снимка: Аника Войт
1 / 4
07/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
"Сега или по-късно ще ни благодарите за тези чушки рибки в сладко-кисел сос?"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 20 чушки рибки (червени и зелени)
  • олио - 1/4 к.ч.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
  • копър - 1 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • оцет - 4 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете около 20 здрави без следи от изгнило и наранявания люти чушки рибки.

Измийте ги под течаща вода и изрежете дръжките им. Подсушете ги в кухненска кърпа или хартия.

В тиган загрейте олиото и сложете чушките да се запържват.

След минута добавете солта, захарта и разбъркайте.

Нарежете копъра и заедно с пресования чесън овкусете. Оставете чушките да се задушават до омекването им.

На финала добавете и оцета. Разбъркайте добре.

Готовите чушки рибки в сладко-кисел сос изсипете в съд с капак и задушете за няколко минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: