Чорба от грах с ориз

18/09/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 131
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • грах - 400 г консервиран
  • ориз - 3 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете около 700 мл подсолена вода. Добавете отцедения грах и варете на умерен огън до омекване. когато грахът омекне добавяме ориза, посоляваме и варим до омекването му.

В отделен съд загряваме олиото. Запържваме ситно нарязаните глави лук до омекване, поръсваме ги с червен пипер и добавяме към останалите продукти. Оставяме чорбата да поври още 10 минути.

Поднасяме подправена със счукан чесън и оцет на вкус.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар